Matematik Eğitimi

Matematik, doğru ve tutarlı düşüncenin temelidir, sayıların ve uzayın özellikleri ve uygulamalarıyla ilgilenir. Okulumuzun ayırt edici bir özelliği de matematiksel düşünceye ve matematik öğrenimine verdiği önemdir. Uygulanan bütün programlarda matematiksel düşünce hakimdir. Çünkü bireyin sanatsal, bilimsel ve felsefi formasyonu matematik eğitimiyle olgunluk kazanır.

Matematik, içinde bulunduğumuz dünyayı anlamamıza ve onun üzerinde kontrol gücü kullanmamıza yardım eder. Matematiksel etkinlik; problem kurma ve çözme, sınıflama sıralama, genelleme ve ispat, sembol ve şekillerden yararlanma etkinliklerinden oluşur.
Okulumuzda bu koşullar yerine getirilerek öğrencilerimizin anlayarak öğrenmelerini, keyifli ve düşündürücü etkinlikler ile matematiğin dünyasını daha iyi kavramalarını sağlarız.

Matematik dersleri, konu kavratma, alıştırma, deneysel matematik aşamalarında uygulanır.

E- Bülten Aboneliği

Okulumuzla ilgili haberleri almak için lütfen mail listemize kaydolunuz

Altinegitim Shape Logo beyaz

Buradasınız: Home Hakkımızda Akademik Programlar Matematik Eğitimi