KURULUŞ

"Sevgili öğrencilerim, sevgili velilerim, sevgili öğretmenlerim, değerli dostlarım…

Altın Eğitim Okulları 15 Eylül 1997 tarihinde bu küçük çatının altında, eğitime gönül vermiş bir kadro ile umuda ve aydınlığa bir pencere açtı. O gün benim bireysel tarihimin ve temsil ettiğim kurumun en önemli günüdür.

Ben; yarınları düşünerek, yarınlara hazırlanarak, yarınların sorumluluğunun bilinciyle ülkesini sevmekle başlayan ve ona karşı görevini yerine getirmenin en iyi yolunun eğitim ve öğretim ile yan yana düşünüp, yan yana yaşamak olduğunu bilerek çıktım bu yola. Atatürk'ün Türkiye'sinde, Atatürk'ün açtığı ve sizlerle beraber uzun yıllardır yürüdüğümüz bu aydınlık yolda ülkemizi gelecek yüzyılların dünyasına taşıyacak çocuklarımızı çağdaş, özgürlüğüne aşık, sorumluluklarının bilincinde, laik, demokrat, ulusal ve evrensel değerlerle donanmış, bilimde ve sanatta üretken, özgüveni yüksek ve başarmaya kararlı gençler olarak yetiştirmeye söz verdik ve sözümüzden asla vazgeçmedik.

Bu söz artık sizin sözünüzdür, Bu söz artık size emanettir; Ve Muhtaç Olduğumuz Kudret Kalbimizdeki Sevgide Mevcuttur.

HEPİNİZİ SEVGİ İLE KUCAKLIYORUM."

ŞEBNUR ALTIN (1958-2016)
ÖZEL ALTIN EĞİTİM OKULLARI KURUCUSU

ALTIN DERSANE 1989
ALTIN EĞİTİM OKULLARI 1997

1997-1998 öğretim yılında faaliyete başlayan Altın Eğitim Okulları dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman DEMİREL' in katıldığı büyük bir törenle, İlköğretim Okulu ve Anadolu Lisesi olarak eğitim ve öğretime başlamıştır.

Kurucumuz Şebnur Altın; 1989 da kurduğu Altın Dersane kurumlarında edindiği deneyim doğrultusunda; her çoçuğun biricikliğini dikkate alarak, her öğrencinin istek ve yeteneklerine göre eğitimi bireyselleştiren, tam öğrenmeye dayalı sistemi Altın Eğitim Okullarının temel felsefesi olarak kurgulamıştır.

Okullarımız seçkin eğitim kadroları ile Atatürkçü düşüncenin ışığında bu felsefe doğrultusunda hizmet vermektedir.

Önceliğimiz, öğrencilerimize mutlu olacakları ve gelişimlerini destekleyici bir ortam sağlamak ve onları iyi bir "Dünya İnsanı“ olarak yetiştirmektir. Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş, demokratik, laik, ulusal değerleri ve evrenselleşmeyi önemseyen, yeniliklere ve sürekli gelişime açık bir anlayışla; öğrenci – veli – öğretmen dayanışmasının eğitimdeki önemini, daima ön planda tutmaktayız.

2012 tarihinde kurumlarımız bünyesinde Ankara'nın ilk Özel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi açılmış olup; Okullarımız, Eryaman'da bulunan biri İlkokul diğeri Ortaokul, Anadolu Lisesi ve Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi olmak üzere iki ayrı binada 5000 m² alanda 3500 m² kapalı kullanımı bulunan, 32 dersliği, kapalı spor salonu, yemekhanesi, fizik, kimya, matematik ve sosyal bilgiler laboratuvarları, tam donanımlı teknoloji sınıfları, 2 adet kütüphanesi, 2 adet çok amaçlı salonu, müzik, teknoloji ve tasarım odaları, masa tenisi ve satranç alanları olan, 24 kişilik sınıflarda eğitim - öğretim yapan çağdaş bir eğitim yuvasıdır.