KAYIT

Kayıt İşlemleri

Hoş geldiniz! Özel Altın Eğitim Okulları'na gösterdiğiniz ilgi için teşekkür etmek istiyoruz.

Mümkün olan en iyi okulun seçilmesi önemli bir süreçtir ve idari kadromuz, her ailenin deneyimini mümkün olduğunca kişisel, bilgilendirici ve stressiz hale getirmeye kendini adamıştır. Altın Eğitim'in aileniz için doğru okul olup olmadığını belirlemek için ihtiyacınız olan her şeyi size sunmak hedefimizdir. Kapsamlı kabul sürecimiz, öğrencinizi tanımamıza ve okulumuzda başarılı ve mutlu hissedebilmenize olanak tanır.

Akademik, sosyal, kültürel çalışmalarımız ve uzun yıllardır birlikte çalıştığımız öğretmenlerimiz, okulumuzu farklı bir öğrenme ortamı haline getiren eğitim süreçlerimizle ilgili daha fazla bilgi edinmek için lütfen web sitemizi inceleyiniz. Altın Eğitim'in sunduğu hizmetlerle ilgili bilgi paylaşmak üzere, sizi okulumuzu ziyaret etmeye de davet ediyoruz.

Sizinle tanışmayı dört gözle bekliyoruz.

Saygılarımızla,

ÖGRENCİ KAYIT İŞLERİ

• Anasınıfı ve İlkokul 1. sınıfa öğrenci kayıtları mülâkat ile belirlenir.
  • Anasınıfını bitiren öğrenci herhangi bir engeli yoksa 1. sınıfa doğrudan kaydedilir.
  • İlkokul 1. sınıfa başvuru kontenjandan fazla ise, kaydolma tarihi önceliği belirler.
  • İlkokul, Ortaokul ve Liseler ara sınıflarında kontenjan açığı olduğu taktirde sınavla öğrenci alınır. Bu sınavda öğrencilere bir önceki öğretim yılının müfredat programında hazırlanmış olan sorular sorulur ve değerlendirilir.
  • Anadolu Lisesi 9. sınıfa LGS Puanı ve mülâkat ile öğrenci kaydedilir. (Lütfen Anadolu Lisesi sayfamızı inceleyiniz.)
  • Güzel Sanatlar Lisesi 9. sınıfa Yetenek Sınavı ve mülakat ile öğrenci kaydedilir. (Lütfen Güzel Sanatlar Lisesi sayfamızı inceleyiniz.)
  • Kayıt yaptırıldıktan sonra vazgeçildiği taktirde Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği ücret tespit ve tahsil yönetmeliğinin ilgili maddesi uygulanır.
  • Okulumuz öğrencilerine ait tüm bilgiler elektronik ortamda düzenlenir ve saklanır. Yıl içinde yapılan herhangi bir değişiklik (adres, telefon ... vb.) öğrenci işlerine mutlaka bildirilir.
  • Lisemiz ara sınıf nakilleri için öğrencinin okumakta olduğu liseye aşağıdaki örnek formu iletebilirsiniz.

..../.../20..

.................................................. LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

20..../20.... öğretim yılında okulunuz ........./........... sınıfı .........no’lu.................................................
T.C. kimlik numaralı öğrencisi ................................................................’nın naklinin Özel Altın Eğitim Anadolu Lisesi’ne (Hazırlık Sınıfı bulunan Anadolu Lisesi) yapılmasını istiyorum.
Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Öğrenci Velisi
Adı :
Soyadı :
İmza :

Kayıt Esnasında İstenen Belgeler

• LGS sonuç belgesi (Lise 9. sınıf için).
  • Lise ara sınıflar için transkript.
  • Öğrenci nüfus cüzdanının aslı.
  • 2 Adet öğrenci fotoğrafı (Yeni Çekilmiş).
  • 1 Adet veli fotoğrafı.
  • Öğrencinin, anne ve babanın nüfus cüzdan fotokopileri.
  • Adres belgesi (İkametgâh-İsme Kayıtlı Fatura).
  • Kan grubu kartı (Anasınıfı ve 1. sınıf için).
  • Öğrencinin özel bir rahatsızlığı varsa, belgesi.

Bursluluk

• Anadolu Lisemizde LGS puanlarına göre kontenjanlar dahilinde öğrencilere yüzdelik dilimlerine göre çeşitli oranlarda burs imkânı sağlanmaktadır.
  • Anadolu Güzel Sanatlar Lisemizde Yetenek Sınavı puanlarına göre kontenjanlar dahilinde öğrencilere çeşitli oranlarda burs imkânı sağlanmaktadır.
  • Burs alan öğrencilerin bursları senelik eğitim-öğretim ücretleri üzerinden hesaplanır.

Değerli Veliler,

Özel Altın Eğitim Kurumları olarak, okul çağında çocuğu bulunan tüm velilerin herhangi bir özel öğretim kurumuna kayıt yaptırmadan önce Bakanlığımızdan alınmış faaliyet ruhsatının bulunup bulunmadığını sorgulamalarını önemle rica ederiz. Velilerin daha sonra mağduriyet yaşayacakları süreçlerden, ruhsatsız kurumların sektöre verdiği zaralardan ve kayıt dışı faaliyetlerinden toplum olarak korunalım.

AÇIKLAMALAR

1. Eğitim ücretlerine %10 (yüzde on) KDV dahil değildir. Yemek, servis, kıyafet, kitap ve kırtasiye gibi ücretler hariçtir.
  2. Yeni kayıtlarda Anasınıfı ve 1. sınıfa ön görüşme ile, diğer sınıflara seviye belirleme sınavı ile öğrenci alınır.
  3. Peşin ödemelere %5 (yüzde beş) peşin ödeme indirimi uygulanır.
  4. Önceki dönemlerden herhangi bir nedenle öğrenci ücretinden dolayı borcu bulunan velilerimiz bu borçlarını ödedikten sonra kayıt yenileme yaptırabileceklerdir. Kayıt yenilemelerde randevu alınabilmesi ve kaydın yenilenebilmesi için borçlu olunmaması gerekmektedir.
  5. T.C. Milli Eğitim Bakanlığınca 11 Şubat 2009 tarih ve 27138 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan "Özel Öğretim Kurumları Öğrenci ve Kursiyer Ücretleri Tespit ve Tahsil Yönetmeliği’nin 8. Maddesinin 3. Bendi "Okullar, çalışma takviminde belirtilen tarihte yeni ders yılına ait öğrenci ücretini ödemeyen öğrencilerin kayıtlarını yenilemeyebilir." hükmünü içermekte olup, bu ifadeden, belirtilen kayıt yenileme takviminde kayıt yenilemeyen, peşin, peşinat ve/veya taksitleri ödenmeyen öğrencilerimiz yeni dönem ve ders yılında okulumuza devam edemezler.
  6. Özel Öğretim Kurumları Öğrenci ve Kursiyer Ücretleri Tespit ve Tahsil Yönetmeliği gereğince öğrenim ücretini yıllık olarak belirleyen okul öncesi eğitim kurumu, ilkokul, ortaokul, özel eğitim okulu, ortaöğretim okullarında ve öğrenci etüt eğitim merkezlerinde öğretim yılı başlamadan ayrılanlara yıllık ücretin yüzde onu dışındaki kısmı iade edilir. Öğretim yılı başladıktan sonra ayrılanlara yıllık ücretin yüzde onu ile öğrenim gördüğü günlere göre hesaplanan miktarın dışındaki kısmı iade edilir.
  7. 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak MEB tarafından yayınlanan "MEB Özel Öğretim Kurumları Öğrenci ve Kursiyer Ücretleri Tespit ve Tahsil Yönetmeliği" gereğince ilan olunur.