ORTAOKUL

Altın Eğitim Ortaokulu

Beşinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar süren yıllar öğrencilerin kendilerini keşfetmelerinde önemli rol oynayan yıllardır. Öğrencilerin bu dönemde ilgi alanları oluşur ve becerileri gelişir. Yaş gruplarına özgü yeni durumlarla yüzleşmeleri ve mücadele etmeleri gerekir. Ortaokul öğrencilerimiz okulumuzda yeni anlayış ve fikirler ile tanışırlar ancak eğitim bununla bitmez. Amacımız, öğrencilerimizin yeni bilgiler ile karşılaştıklarında anlama ve çözüm üretme becerilerini geliştirmektir.

Okulumuzda müfredatta bulunan ana dersler ile birlikte çocuklarımızın yaratıcı ve üretken olabilmeleri için farklı çalışmalar yapılmaktadır. Ortaokul öğrencileri konuları somut tecrübeler ile deney yaparak, rol yaparak, benzeterek veya sınıf dışında gözlemleyerek en iyi şekilde öğrenmektedirler. Öğrenci kulüplerimizde, çocuklarımızın bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda gelişmelerini sağlamak üzere okul içi ve dışı faaliyetler yürütülmekte, sosyal sorumluluk projeleri yapılmaktadır. Dinamik paylaşımlar ve interaktif dersler ile öğrencilerimizin gelişimleri sağlanır.

Uyguladığımız İngilizce eğitimi programıyla, öğrencilerimizin 8. sınıf sonunda İngilizceyi rahat iletişim kuracak, akıcı bir şekilde kullanmalarını hedefliyoruz. Gramer derslerinin yanında konuşma becerilerini de üst seviyeye çıkarmak üzere "Native Speaker" ile de İngilizce dersleri desteklenmektedir.

Tüm öğretmenlerimiz İlkokul ve Lise öğretmenleri ile yakın çalışarak ortaokul sürecinin düzgün ve verimli bir şekilde geçmesini sağlamaktadırlar. Öğrencilerimizi yakından tanımak ve yönlendirmek için hepsiyle birebir zaman geçirilmektedir.

s.s.s.

• Öğrencilerimiz sınıflarına yeni bir arkadaş katılmasını heyecanla beklerler. Yeni aileler okulumuzu gezdikten sonra çocuklarının burada çok rahat hissettiklerini çünkü sınıftaki arkadaşlarının çok içten ve arkadaş canlısı olduklarını belirtirler.

• Okulumuz bir kitle okulu olmadığı için bütün öğrenciler birbirlerini ve bütün öğretmenler öğrencileri tanırlar. Sabah 8 buçuktan, akşam 6'ya kadar okulda öğrenci bulunur. Öğrenciler birbirleri ile kafeterya, kütüphane, bilgisayar odasında keyifli zamanlar geçirir. Öğretmenlerimizi sıklıkla öğrenciler ile sohbet ederken, soru çözerken hatta masa tenisi ve satranç oynarken görebilirsiniz. Öğrenciler sınıflarda birlikte grup çalışmaları, proje çalışmaları veya sanatsal faaliyetler yaparlar. Amacımız bütün öğrencilerimizin okulda bulundukları süreyi aktif ve verimli bir şekilde kullanarak, eğitim-öğretimlerini kaliteli ve standartları yüksek bir ortamda gerçekleştirmelerini sağlamaktır.

• Öğrencilerimizin akademik, sosyal ve fiziksel gelişimleri ortaokul yılları boyunca çok yakından takip edilerek derslerinden en yüksek faydayı sağlamaları hedeflenir. Yapılan değerlendirmeler ile her öğrencinin gelişmeye açık yönleri belirlenir ve pedagojik yöntemlerle öğrenme en üst seviyeye getirilir. Anadolu Liselerine giriş sınavlarında öğrencilerimiz Ankara ve Türkiye dereceleri yapmış, her yıl tüm branşlarda Türkiye ortalamalarının çok üzerinde ortalamalar ile başarı göstermişlerdir.

• Ara sınıflara kayıt yaptıran ve yabancı dil eğitimi almamış öğrencilerimiz için hafta sonları ek yabancı dil etütleri düzenlenir. Öğrencinin okuduğu sınıf düzeyine göre sene içinde bu etütlere katılması gerekmektedir. Öğrencinin not ile değerlendirmesi de etüt çalışmalarında gösterdiği performans üzerinden değerlendirilir. Amacımız hızlı bir şekilde öğrencimizi diğer öğrencilerin seviyesine ulaştırmaktır. Yabancı dile ilgisi olan ve verilen görevleri yerine getiren bütün öğrenciler yabancı dil konusunda önemli gelişmeler gösterirler.

Okul Saatleri: 08.50 - 16.20 saatleri arasında eğitim-öğretim verilir, 12.10 - 13.10 saatleri arasında öğle teneffüsü yapılır.

Etüt Saatleri: Okul sonrası, 16.40 - 18.10 saatleri arasında uygulanır.